Protože jsme měli vyrazit do Itálie, potřebovali jsme si zařídit pas. Chtěli jsme jet s celou rodinou a tak jsme se všichni sešlu na hlavním nádraží. Když jsme byli všichni, nasedli jsme do vlaku a vystoupili jsme až v Moravských bránicích.

Cestou jsme si zařídili průkazku, na kterou jsme si napsali naše jméno a věk. Poté jsme začali trénovat na italské podmínky. Déšť, racky, úzké silnice a vedro. Celou cestu jsme se těmto úkazům zdárně vyhýbali, a tak jsme se dokonale přizpůsobili nepříznivým vlivům, které na nás v Itálii čekají.

Na průkazku také potřebujeme fotku, a proto jsme požádali fotografa, jestli by nám nějakou neudělal. Byl to ale náročný člověk a tak jsme mu museli přinéstPRSTEN od zlatníka, tužku od knihovníka, knoflík od švadleny a náplasti od lékárníka. Všem se nám tedy nakonec podařilo snímek pořídit. Fotku dostaneme na příští schůzce.

Na nádraží v Ivančicích jsme se pak dozvěděli, že rodiče s námi jet nemohou, protože neprošli kontrolou. My ostatní do Itálie pojedeme 8.10.

Na nádraží jsme si společně s rodiči zakřičeli pokřik a tím ukončili výlet.

Maurie