Les sebevrahů

Dnes je tu něco pro ty, kteří se rádi bojí.  Poslední dobou chodím docela často do kina, a ne protože

byfilm-plakat-2013_13ch nevěděla, co s penězi, ale protože mě vždy zaujme tolik trailerů, že nevím, co chci vidět dřív. Posledním snímkem, který jsem v kině viděla, byl horor, který již podle názvu vypadal slibně. „Les sebevrahů“… Do kina jsem šla po náročném dni a vlastně se mi moc nechtělo. Bála jsem se, že usnu i přesto, že je to horor. Opak byl ale pravdou. Film mě probudil a ještě dlouho dobu po jeho shlédnutí mně ležel v hlavě. Myslím, že co se sledování hororů týče, dělí se publikum na dva typy – ti, co milují krváky a ti, co ujíždí spíš na duchovnu. Tenhle film je hezky vyvážený. Od všeho trochu.

Příběh se odehrává v Japonsku u hory Fudži. Vypráví o dvou dospělých ženách, které jsou jednovaječná dvojčata. Jedna z nich odejde do lesa Aokigahara (les, kam spousta lidí odchází ukončit život) a ta druhá se jí vydá pochopitelně hledat (Natalie Dormer). Nemůžu vám toho říct víc, protože bych vám jinak zkazila celý zážitek z filmu. Můžu říct jen to, že z konce jsem měla dost smíšené pocity. Pral se ve mě smutek s radostí a nevěděla jsem, který z pocitů si vybrat.

Každý horor se pro mě stává mnohem děsivějším, když zjistím, že je založený na pravdě. Tento příběh sice na pravdě založený nebyl, ale les, ve kterém se odehrává, je skutečný. Les Aokigahara se rozkládá na severozápadním úpatí hory Fudži v Japonsku. Po Golden Gate Bridge v Californii je to druhé místo s největším počtem sebevražd. V roce 2010 bylo v lese nalezeno rekordních 105 těl. Nejčastějšími způsoby zabití bývají oběšení se a nebo spolykání prášků. Říká se, že les použije váš smutek proti vám a proto byste nikdy neměli scházet z vyznačených cest. Les se stal svým statusem velkým lákadlem pro turisty. Co si budeme povídat, já bych se tam jela kouknout hned. Takže dle mého názoru je Les sebevrahů dobře zpracovaný a zajímavý horor, u kterého se nenudíte, nejsou v něm zbytečné scény, je tam pár klasických lekaček a stojí za to se na něj jít podívat na velké plátno do kina.

Tento záznam byl publikován v Článek . Uložit odkaz do záložek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *