Peníze ve hrách

 

Každý ví, že hraní něco stojí. Zaprvé si musíte koupit počítač nebo konzoli. Bez toho to prostě nejde. Tím ale většinou placení za tuto zábavu nekončí, protože hry taky něco stojí. Hry stojí od pár korun po tisíce. V dnešní době ale každým dnem vycházejí další, takže pokud chcete být se svou herní sbírkou aktuální, budete si muset připravit svoji peněženku. Trendem jsou takzvaná DLC. Vy si koupíte hru, ale ta není celá. Vývojáři přidávají různé další levely, za které samozřejmě chtějí další peníze. Pro příklad je zde hra Train Simulator. Tuto hru si koupíte za cirka 30 euro, ale abyste ji měli 100% kompletní, budete si muset dalších 3 400 euro připlatit…

Určitě si říkáte, že jsou i free to play hry. Ano máte pravdu. Ale ruku na srdce, kdo z nás nezaplatil aspoň malou částku ať už za kosmetický doplněk nebo za věc, kterou si za herní měnu prostě nekoupíte. Hráči jsou ochotni zaplatit za takovéto věci nemalé peníze. Nejlepším příkladem je asi hra Counter Strike: Global Offensive. V té si totiž můžete koupit takzvaný skin na vaši zbraň. Skin změní pouze barvu zbraně, takže není nijak lepší než zbraň bez skinu. I přes tento fakt ceny skinů šplhají do řádů desítek až stovek dolarů. Counter Strike není jedinou hrou, kde se můžete za peníze koupit takovoutu ozdobu. Ve hrách League of Legends či DotA 2 si také můžete obléct svého hrdinu do roztodivných oblečků, jejichž ceny také atakují nemalé částky. Nejdražší takovýto předmět byl prodán za neskutečných 38 tisíc dolarů a šlo o kurýra ve hře DotA 2.

 

pejsek

Unusual Enduring War Dog byl prodán za neskutečných 38 tisíc dolarů.

S tímto vznikl i takzvaný gambling ve hrách. Hráč se na nějaké gamling stránce přihlásí na svůj Steam účet a může své skiny vsázet třeba na profesionální zápasy, nebo je jen tak prohrát v nějaké ruletě. To je samozřejmě velký problém, protože nikdo nekontroluje jestli je ten kdo zrovna sází plnoletý. Takto může dítě, kterému jeho hodná maminka dala nějaké peníze na to aby si koupil nějakou tu hru, rychle prodělat nemalé peníze.

Dalším typem free to play her, ve kterých hráči utrácejí peníze, jsou takzvané pay to win hry. Tyto hry sice můžete hrát zadarmo, ale můžete si taky zaplatit a tím dostat lepší věci než ti, kteří neplatí. Příkladem takovéto hry je třeba hra Hearthstone, ve které si sice můžete za herní měnu koupit všechno, ale abyste toho dosáhli, tak musíte hrát 24/7 tak 2 roky, což není úplně ideální.

Doufám, že jsem na nic nezapomněl a taky doufám, že se vám tento článek alespoň trochu líbil.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *