Co se děje s Ajeťákem?

Naši drazí čtenáři a čtenářky,

možná se divíte, že k vám Ajeťák přichází v nové, dosud nevídané formě. Časopis a s ním i redakce prochází obnovou, renesancí, revolucí, převratem či snad ajeťáckým jarem. Není to samozřejmě až tak dramatické, jak by se z těchto slov mohlo zdát.

Už nějakou dobu jsme měli pár potíží s publikováním Ajeťáka. Nikdo z redakci neměl čas ho chodit tisknout a měli jsme dojem, že ho děti ani nečtou, snad proto, že z jejich řad se nikomu do časopisu nechce psát a tím pádem v něm nejsou žádné pro ně zajímavé články. Po dlouhém a pečlivém přemýšlení jsme se tedy rozhodli, že Ajeťák převedeme do elektronické formy. Od této transformace si slibujeme lepší dostupnost všem čtenářům – těm, kteří do klubovny k tištěnému Ajeťáku neměli přístup, i těm, kteří si raději přečtou článek na internetu než z papíru. A protože teď bude Ajeťák všem více na očích na elektronických pavučinách, třeba se bude dětem chtít přispívat. Samozřejmě to ale děláme i pro sebe – doufáme, že po zaběhnutí nového systému pro nás přijde zjednodušení celého procesu vyrábění Ajeťáka.

Ajeťák tedy ode dneška, 1. 3. 2016, bude vycházet na této stránce. Všechny vaše oblíbené koutky zůstaly zachovány a budou vycházet v určený den v měsíci. Stejně tak nepřijdete ani o jiné články, které budou rozprostřeny do zbytku času mezi stálé příspěvky. O všech těchto nových přírůstcích a jakýchkoli změnách na webu vás budeme informovat!

Dnešní článek se však netýká jenom nového časopisu. Týká se také obrody v redakci. Přestože dělat šéfredaktora je činnost zábavná a zajímavá, všeho moc škodí a té odpovědnosti je na jednu hlavu (aspoň teda na tu moji obtíženou haldou dalších povinností) prostě trochu moc. Proto od nyní budou hlavy časopisu tři – Gyth, Timsy a já. Postupem času však veškeré ajeťácké záležitosti přenechám ve velmi schopných rukou děvčat a já se odeberu na šéfredaktorský odpočinek.

Na závěr vám chci poděkovat, že jste s námi vydrželi až do tohoto zlomového momentu, kdy měníme svoji podobu. Rádi pro vás vytváříme a doufáme, že vy naše výtvory rádi čtete.

 

Arrivederci!

(Jsem byla na tři dny v Itálii..)

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *